Теократический Монархист (ign) wrote,
Теократический Монархист
ign

Go figure

No ‘End Date’ for U.S. Troops in Syria

Less than two months after U.S. President Donald Trump demanded all U.S. troops withdraw from northeastern Syria for the second time, the general in charge of all U.S. forces in the Middle East now says he has no orders to leave the region.

“I don’t have an end date,” Gen. Kenneth McKenzie, the commander of U.S. Central Command, told a small group of reporters in Bahrain on Saturday.

Roughly 500 U.S. forces will remain in northeastern Syria with their Kurdish-led partners, the Syrian Democratic Forces (SDF), to continue fighting the remnants of the Islamic State, McKenzie said during a visit to Bahrain for the Manama Dialogue security summit.

Американские войска не только остаются в Сирии на неопределённое время, но и собираются по-прежнему воевать с давно и неоднократно побеждённым ИГ силами курдских союзников — даже вопреки тому, что как недавно выяснилось, курды не помогли нам в Нормандии.

Так и живём. Хорошо хоть, что не в Сирии.


See copy at dreamwidth for more comments; currently it has comment count unavailable.
Tags: курды, сирия, трамп
Subscribe

  • “This isn’t the Brexit I voted for”

    Ничего особо неожиданного, но прекрасный в своей незамутнённости твит британского избирателя: В комментариях ему подробно объясняют, что это…

  • 28 → 27

    Я никак не могу похвастаться, что никогда не меняю и менял своё мнение по каким-то политическим вопросам (да я и не уверен, что здесь было бы…

  • Выборы в UK. Часть 2: Корбин как новый Сталин

    Первая часть здесь. В своей предвыборной колонке в родной ему газете Telegraph Борис Джонсон охарактеризовал своего главного оппонента…

  • Post a new comment

    Error

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

    When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
    You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
  • 0 comments